Славица Арсова Спасовски

Славица Арсова Спасовски

Славица Арсова Спасовски е новинарка и уредничка на информативната редакција во најгледната национална телевизија „Сител“. Таа е основач и главна уредничка на порталот „Прес24“. Ќерка е на долгогодишната водителка во МРТ, Розета Арсова, која беше уредничка во Образовната програма на МРТ.

Славица Арсова Спасовски е сопруга на Александар Спасовски, кој е новинар во порталот „Прес 24“ и во „ТВ Сител“. Таа стана главна уредничка на Сител во 2019 година, каде што работеше и претходно.

Медиумски компании/Групи
Медиуми
Факти

Бизнис

Интернет портали

Њу медиа комуникејшн Скопје (Македонија)

Семејство и пријатели

Поврзани интереси на членовите на семејството и пријателите

Александар Спасовски

Новинар во телевизија „Сител“ и во „Прес 24“, сопруг на главната уредничка Славица Арсова Спасовски. Беше еден од новинарите кои важеа за ударна тупаница на уредувачката политика на ТВ „Сител“, во време кога владееше десничарската ВМРО-ДПМНЕ. Спасовски во 2013 ја основа агенцијата за маркетинг „Њу медиа тим“.

Дополнителни информации

Мета податоци

Сопственичката структура и финансиските извештаи се базираат на податоците од македонскиот Централен регистар. Документите се добиени врз основа на владината одлука од 2017 година за бесплатен пристап за истражувачки новинари на 16.08.2023. Финансиските информации се за 2022 година. За пресметка на сумите во американски долари e користен средниот девизен курс за 2022 година од Народната банка на РСМ.

  • Project by
    BIRN LOGO
  •  
    Global Media Registry
  •  
    Funded by European Union